Ügyesítő & okosító

A foglalkozás alatt lehetőséget teremtünk a 1,5-7 éves gyerekek egyéniségének és képességeiknek a megismerésére; tesszük mindezt egy biztonságot nyújtó, személyes odafigyeléssel, támogató légkörben, minden alkalmat más-más „varázslattal” színesítve, gazdagítva. Célunk, hogy a foglalkozások során a gyermekek kiszámítható és elfogadó, támogató légkörbe érkezzenek meg. A legkisebbek számára (1,5-2,5 év) a Tipegő Topogó, a bölcsis (2,5-3,5 év) gyereknek az Ügyesítő, végül az ovis korsztálynak (4-7 év) a Huncutkodó segít abban, hogy a szocializáció során felmerülő helyzeteket sérülésmentesen tudják megoldani. Ráadás: Ha bármelyik zsiliputis foglalkozásunkra jegyet váltasz, 1 óra ingyenes játszóház jár hozzá.

1

Ügyesítő

A foglalkozás alatt lehetőséget teremtünk a 1,5-3,5 éves gyerekek egyéniségének és képességeiknek a megismerésére; tesszük mindezt egy biztonságot nyújtó, személyes odafigyeléssel támogató légkörben, minden alkalmat más-más „varázslattal” színesítve, gazdagítva. Célunk, hogy a foglalkozások során a gyermekek kiszámítható és elfogadó, támogató légkörbe érkezzenek meg, mely lehetővé teszi számukra, hogy a szocializáció során felmerülő helyzeteket sérülésmentesen tudják megoldani.

Ez jól hangzik, ugye? Mire számíthatsz?

Beszélgetés, éneklés, mozgás

A foglalkozások meghatározott sorrendű tevékenységekből állnak, mindez a játékosság varázslatos jegyében zajlik. Az állandóságnak és sorrendbeliségnek köszönhetően a foglalkozások segítik a gyermek szocializálódását, az osztozkodásra való hajlandóságát, az egészséges önkifejezés megélését, valamint fejleszti a beilleszkedési készségeket. Az évszakhoz illeszkedően, a napi mese témája határozza meg az aznapi foglakozás tematikáját. Az órákon segítségünkre lesz a dráma- valamint a zenepedagógia. Kézműveskedéssel, énekkel, mondókákkal, körjátékokkal, valamint fejlesztőjátékokkal dolgozzuk fel az aktuális mesét. Mindezekkel fejlesztjük az empátiát, a csoportdinamikát, érzékenyítjük a kudarctűrésre, valamint fejlesztjük a társas helyzetekből fakadó konfliktuskezelést.

2

Huncutkodó óvodásoknak

A foglalkozás alatt lehetőséget teremtünk a 4-7 éves gyerekek egyéniségének és képességeiknek a megismerésére; tesszük mindezt egy biztonságot nyújtó, személyes odafigyeléssel támogató légkörben, amely lehetővé teszi számukra, hogy a szocializáció során felmerülő helyzeteket sérülésmentesen tudják megoldani.

Ez jól hangzik, ugye? Mire számíthatsz?

Tánc-játékok

A kicsik közösségi évkörhöz kapcsolódó tematika szerinti tánc-játékokban mélyülhetnek el, melyek lehetnek sportosak, körjátékok, ügyességi- és fejlesztő játékok. Segítségül hívjuk a drámapedagóiát, valamint a zenepedagógiát festéssel kombinálva, és persze nem maradhat el a mesehallgatás sem. A foglalkozás célja, hogy a gyermek a csoport által támogatva megfogalmazhassa érzéseit, esetleges konfliktusait képekben, szimbólumokban is. Ezt a támogató közeget, a zene ősi nyelvezete által hozom létre. A foglalkozások során erősítjük a csapatszellemet, az elfogadást, a szociális készségeket, valamint segítjük a erősítése társas helyzetekből fakadó nehézségek megoldását. Mindez segít felkészíteni az óvodás korú gyerekeket az iskolások évek kihívásaira.

Én leszek, aki a foglalkozást tartja.

Szabó Anna vagyok, óvó-tánc-dráma-fejlesztő pedagógus. Vezető óvónőként láttam, milyen nagy hiány van a fejlesztő pedagógiai foglalkozásokból, ezért felépítettem saját módszeremmel, játékaimmal a fejlesztő kuckómat. A foglalkozások után lehetőséget biztosítok egyéni konzultációra, az esetlegesen felmerült fejlődésbeli zavarok, problémák megbeszélésére és megoldására.

Foglalkozás ára
A Zsiliputi Élményközpontban minden korosztály megtalálja a kedvére való foglalkozást és programot.
3000 Ft / óra
Foglalkozások
A Zsiliputi Élményközpontban minden korosztály megtalálja a kedvére való foglalkozást és programot.