Zenés babusgató

Figyelem! A Zenés babusgató foglalkozás nyári szünetre megy! A Zenés babusgató foglalkozások célja a szülő és gyerek kapcsolatának gazdagítása és erősítése zene, énekes játék és mondókázás segítségével. A babusgató nemcsak a babáknak, hanem a szüleiknek is szól. A dalok, mondókák kiválasztásánál az is fontos szempont, hogy azokat könnyen „haza lehessen vinni” és beépülhessenek a mindennapi rutinba. Ráadás: Ha bármelyik foglalkozásra jegyet váltasz, 1 óra ingyenes játszóház jár hozzá.

1

Zenés babusgató – 0-3 éves korig

A Zenés babusgatón már az egészen pici babák is részt vehetnek, akik leginkább még csak figyelik a környezetüket: a hangokat, a formákat, a színeket; akikhez az út az érintésen, énekszón és leginkább az anyukájukon keresztül vezet. Nézelődnek, hallgatnak, tapintanak, kóstolgatják a világot (olykor szó szerint is) – teszik mindezt anya biztonságos öléből. Számukra fontos, hogy ne érje őket túl sok inger, de annál több érintést kapjanak és zenét halljanak. A Zenés babusgató a tipegő és bölcsődés korosztály számára kezd igazán izgalmas lenni, hiszen ők azok, akik egyik pillanatban még az anyukájuk védelmező öléből figyelik a világot, a másikban pedig már saját maguk szeretnének mindent megtapasztalni, megfogni, kipróbálni, mondókázni, tapsolni, tekeregni, ficeregni, táncolni és persze megismerkedni a többiekkel.

Ez jól hangzik, ugye? Mire számíthatsz?

Mondókázás és ritmus

45 perces foglalkozásaink során leginkább énekelünk és ölbéli játékokat játszunk, hallgatjuk a hangszereket, neszelünk, ringatunk, simogatunk, csiklandozunk. A nagyobbakkal ugrálunk, guggolunk, szaladunk, tekeredünk, lóbálunk, közben pedig együtt énekelünk, mondókázunk, ismerkedünk a hangszerekkel. Ha elfáradunk, lecsendesülünk: esőbottal, kalimbával, zümmögéssel ellazítjuk a kicsiket, megnyugtatjuk őket. Ezen a foglalkozáson nemcsak magyar népi és kortárs, hanem a világ minden tájáról származó dalokkal találkozhatnak a kisgyerekek. Az utolsó 15 perc a hangszereké: ekkor a gyerekek megtapinthatják, kézbe is vehetik őket.

Én leszek, aki a foglalkozást tartja.

Lőrincz Adrienn vagyok, jazz-énekes, az Octovoice acapella együttes tagja. Számomra a zene, az éneklés a létezés alapja – és a gyerekeim. A foglalkozásaimmal szeretném becsempészni a zene szeretetét a ti családotok mindennapjaiba is.

Foglalkozás ára
A Zsiliputi Élményközpontban minden korosztály megtalálja a kedvére való foglalkozást és programot.
2000 Ft / óra
Foglalkozások
A Zsiliputi Élményközpontban minden korosztály megtalálja a kedvére való foglalkozást és programot.